اخر الاخبار

آخر الأخبار

MISLI OBIČNOG ČOVJEKA.. Jusuf Vejzović Juka

 



Nastavak 49
Nasledne privilegije dominiraju u vladarskom i vlasničkom titularstvu, koje se samo prenose sa koljena na koljeno. Koje su stečene također silom ugnjetavanja i ne korektnim bogaćenjima. Pa po nekad kroz vrijeme takve privilegije izgube lična značenja, te poslije opstaju samo kao oznaka pomenu tradicije poštovanja.
   Prirodno predodređene privilegije se samo odnose na različitost staništa života stvorenog prirodnom evolucijom. Koju mi možemo uz pomoć Prirode postepeno prilagođavati ličnim potrebama, usmjeravanjem same evolucije u željenom pravcu. A to su u glavnom staništa sa različitim uslovima života neka su bolja, a neka lošija. Ali takve privilegije nijesu postale nasilno, ne poznaju različitosti, mržnju ni ljubav, već jednostavno evolucijom Prirode svemoguće, besgranične, promjebljive, samotvorevine, koja uvijek postoji i nikad neće nestati. Za stvarni njen početak neznamo, a kraja neće biti.
-nastavlja se-
Jusuf Vejzović Juka
Država: Bosna i Hercegovina
Grad: Tuzla

ليست هناك تعليقات

مرحبا بكم في الموقع الإعلامي للمنتدى الثقافي الدولي شكرا لتواصلكم معنا ولمشاركتكم الفاعلة
Welcome to the media site of the International Cultural Forum. Thank you for contacting us and for your active participation