اخر الاخبار

آخر الأخبار

R. ROMAN UDAJEM ŽENU Glava 3.. Jusuf Vejzović Juka

 



7
    Svanuo je konačno taj značajni dan, domaćin je kao obično ustao prvi i uradijo sve ono što je bilo potrebe. Uz kahvu su još jednom raspodijelili poslove, koje treba odradti do dolaska prvog kandidata. Ona će malko dotjerati stan za takve prilike i onda sebe dotjerivati, pošto je već sinoć ispekla što je trebalo. Njemu je ostalo da kupi sve što nedostaje i pripremi mezu na stol, a usput će tako doručkovati.
    Ispijanje kahve je trajalo nešto kraće od uobičajnog, jer su žurili da odrade svako svoj dijo zadaće. Dok se vratijo iz prodavnice sa punim kesama u kuhinji je zatekao ostalo što je trebao servirat. Razgledao je po stanu te jedva primijeti da izgleda drukčije od malo prije, ali zato je primijetijo gomilu gardarobe kraj velikog špigla koje mlada isprobava. Na televiziji se reprizirale pjesme sa nekoga MESAMA te tako sve više uveliko poboljšavale raspoloženje po stanu. Dok je redao na stolu u primaćoj sobi po ovalima i tanjurićima piletinu, razna mesa te sireve, tako su obadvoje degustirali sve vrste jela i već doručkovali. Radeći to ispod oka je pratijo udavaču kakvu muku muči sa odabirom i kako joj šta pristaje. Kad je završavao on svoj posao sa donošenjem flaša različitih pića, ona je svela odabiranje svega na tri haljine.
   Nalijo je sebi čašicu svoje domaće rakije i sjeo na tabure sovje uobičajno mjesto, a one ga zamoli da pomogne u konačnom odabiru i on pristade gledajući je opet dok proba. Skidala i oblačila se tu ispred njega, a on zanosno je gledao i gledao i samo Bog zna šta je sve mu prolazilo kroz glavu kada ga trže njen glas.
-Hej alo, jesi li vidjeo i jednu haljinu na meni, ama ušta ti gledaš?
-Neznam koja je haljina bolja meni je svakako dobro moraš sama odlučiti
-Znala sam da nemam od tebe fajde kao i uvijek sve moram sama.
    Pokupila je sve i opet otišla pred ogledalo, a on nije i dalje skidao pogled sa njenog lika. Dok je ispijo nalivenu čašicu ona se vratila sasvim spremna i opet počela hodati ispred njega i okretati pitajući.
-Kako izgledam ovako, ha šta misliš, hoće li popadati na guzice?
-Što to mene pitaš i svakako ti mene nizašto ne fermaš pitat ćemo tvoje kandidate kad dođu?
-Da sam te fermala nebi se sada ovako spremila, samo ti još malo napari oči dok nijesam otiša za drugog.
   Okrenula se dva puta oko sebe i ponovo otišla pred ogledalo dotjerati još neke sitnice. Julem je nalijo ponovo čašicu i baci pogled na sahat gdje vidje da sasvim malo još ima vremena do dolaska prosaca.

Država: Bosna i Hercegovina
Grad: Tuzla

ليست هناك تعليقات

مرحبا بكم في الموقع الإعلامي للمنتدى الثقافي الدولي شكرا لتواصلكم معنا ولمشاركتكم الفاعلة
Welcome to the media site of the International Cultural Forum. Thank you for contacting us and for your active participation