اخر الاخبار

آخر الأخبار

MISLI OBIČNOG ČOVJEKA.. Jusuf Vejzović Juka

 



Nastavak 67
   Vjera je bezuslovno vjerovanje u nešto još neobjašnjivo zaslužno za sve što postoji bez čega je život nezamisliv. Pa sve što je lijepo je blagoslov za predanje vjeri i dobročinstvu, a sve što nevalja je kazna za nevjrovanje i druge greške. Vjera se ispoljava u molitvama, sa kojima se traži oproštenje grijeha, pomoć za dobro zdravlje i sve ostalo za bolji život.
    Prve vjere i molitve su vjerovatno otpočele sa pojavom prvih čudnih dešavanja kao; tama, grom, munja, poplava, suša i slično. Jer su takva dešavanja sigurno izazivala strahove, a zatim kroz strah i poštovanje. Kroz to strahopoštovanje se počeo svako na svoj način umoljavati takvoj nepoznatoj sili. Kada bi se normalno kroz izvjesno vrijeme sve popravilo, svi su mislili da se desilo to zbog upućenih molitvi. Zbog toga su počeli pričati među sobom i hvaliti se svaki da je to samo njegova sva zasluga. I tako najmudriji u tome postao bi glavni vođa u molitvama.
-nastavlja se-
Jusuf Vejzović Juka
Država: bosna i Hercegovina
Grad: Tuzla

ليست هناك تعليقات

مرحبا بكم في الموقع الإعلامي للمنتدى الثقافي الدولي شكرا لتواصلكم معنا ولمشاركتكم الفاعلة
Welcome to the media site of the International Cultural Forum. Thank you for contacting us and for your active participation