اخر الاخبار

آخر الأخبار

MOLI OBIČNOG ČOVJEKA… Jusuf Vejzović Juka

 



Nastavak 68
     Sa takvim se načinima vjera i počela širiti sa raznim pravcima, dok nije dostigla svoj tradicijonalni status kvo. Kojeg ne želi promijeniti ni po koju cijenu obećavajući garanciju suživota u vladavini jačeg.
    Svako živo biće ljudskog roda ima neku vjeru, bez obzira što lično to negira. Svako biće dok živi želi da mu se sve lijepo dešava, pa ako se ne dešava sve lijepo neprestano se moli svojim mislima i čekanjem se nadanjem vjeruje da će se ostvariti želje. Znači vjerovanjem svojim mislima kroz negaciju nečeg moćnog i sa izvršenjem nekih radnji, nastoji se ostvarIvati zamišljene želje. Ali zbog nedostatka ličnog samopouzdanja, da prihvati se potpuna odgovornost za svoje ukupne postupke naročito one loše. Pa kako se nevoli odgovornost za bilo koji loš postupak, tako se ne priznaju ni oni dobri kao svoji, nego kao neki dar od nečega što upravlja sa svijem što postoji.
-nastavlja se-
Jusuf Vejzović Juka
Država: Bosna i Hercegovina
Grad: Tuzla

ليست هناك تعليقات

مرحبا بكم في الموقع الإعلامي للمنتدى الثقافي الدولي شكرا لتواصلكم معنا ولمشاركتكم الفاعلة
Welcome to the media site of the International Cultural Forum. Thank you for contacting us and for your active participation